Malt, Mat & Destillat intervju med Irvin's BBQ

Urbana smaker när Irvin’s BBQ lagar N.Y. pastrami

Pär på Irvin’s BBQ lämnar inget åt slumpen. Han lagar mat med kärlek och förberedelserna är grunden till ett saftigt, mört och välsmakande kött.

Vad serverar ni på Malt, Mat & Destillat?
Diageo tog kontakt med oss och nu planerar vi ett samarbete på Malt, Mat & Destillat. De tar med sig sin Bulleit Bourbon, vilket passar bra eftersom jag sedan tidigare är väldigt förtjust i just den. Som det ser ut kommer vi att servera en New York pastrami sandwich där köttet ligger i en lag, i 10 dagar, innehållande bland annat Bulleit bourbon, innan det röks i 15 timmar.

Var kan vi äta din mat om vi missar Malt, Mat & Destillat?
Det är inte helt lätt, det blir till att hyra in oss – eller besöka ett annat evenemang där vi medverkar! Vi åker nämligen inte runt med vår truck, utan vi deltar på festivaler som Sthlm Street Food i Kungsträdgården, event som Sthlm Food & Wine eller så hyrs vi in till privata fester och företagsarrangemang.

Varför Food Truck?
Jag har jobbat som kock och haft egen krog, men sedan kom barnen och jag bytte köket mot snickaryrket. Längtan till att laga riktigt god mat fanns dock alltid kvar och nu har vi hållit på i ungefär tre år. Och det är superkul att det gått så bra.

Hur bra har det gått?
Vi är jätteglada för alla nöjda gäster och för de fina priser vi vunnit. På Food Truck-SM 2017 vann vi klassen ”Mat som äts i bröd” och 2018 vann vi ”Folkets pris”. 2018 vann vi också ”Bästa koncept” och ”Bästa kött” på Nordiska Mästerskapen.

Hur är det att ha en truck jämfört med en ”vanlig restaurang”?
Det absolut roligaste är att jag i trucken möter alla gäster och får en direktkontakt som jag aldrig fick i restaurangköket. Närheten till den som äter vår mat är kul. En utmaning, som består oavsett vilket kök jag är i, är att jag är väldigt noggrann. Vissa skulle kanske säga petig. Men jag insisterar på att varje tallrik som lämnar köket ska vara perfekt. Inget halvdant får lämna vårt kök.